Çerkezköylü 2 Genç Yatırımcıdan Dev Yatırım

24-02-2022 01:06    823

Yapı kimyasallarındaki 20 yıllık tecrübesiyle uluslararası pazarda önemli bir konumda yer alan Turqua Yapı Kimyasalları’nı satın alan Çerkezköylü 2 genç girişimci Necat İlhan ve İsmail Taş, Çerkezköy Ekspres Gazetesi’ne konuştu. Çerkezköy’deki başarısını İstanbul’daki fabrikayı satın alarak, taçlandıran 2 genç girişimci uluslararası arenada adından söz ettirmeye başladı. Tunus’ta yaklaşık 8 bin metrekare alanda gerçekleştirilen üretimle 30’un üzerinde ülkeye ihracat yapan ve 40’ın üzerinde bayisiyle adından söz ettiren firma şimdi, 2 genç Çerkezköylü girişimcinin elinde.

​​​​​​İstanbul Tuzla’da üretim faaliyetlerine başlayan Turqua Yapı Kimyasalları’nın sahibi Necat İlhan ve İsmail Taş, ileriye dönük hedeflerini anlattı. Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen elini taşın altına koyarak önemli bir yatırımın altına imza atan 2 genç girişimci İlhan ve Taş, hedeflerini yüksek tuttu.

“FİRMAMIZI DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

Firma hakkında bilgilendirmede bulunan Turqua Yapı Kimyasalları İş Ortağı İsmail Taş, hedeflerini şu sözlerle açıkladı; “Firmamız yapı kimyasallarındaki 20 yıllık tecrübesini 2012 yılında Tunus’ta yapılan yatırımla uluslararası pazara taşımıştır. Gerçekleştirdiğimiz yatırımla Tunus’ta kısa zamanda bilinen bir marka haline gelmiş bulunmaktayız. Şu anda Tunus’ta 8.000 metrekare alanda gerçekleştirdiğimiz üretim ile kapasite ve ürün gamı olarak 1. sırada yer alan firmamız, yaklaşık 200 noktada ürünlerini müşterilerine ulaştırmaktadır. Bizim hedefimiz şimdi firmamızı daha da güçlendirmek ve Türkiye’nin ve de Çerkezköy’ün adını uluslararası alanlara taşımak. Biz bu amaçla aldığımız firmamızı bilgi ve tecrübemizle daha ileriye taşıyacağız. Şu an yapmayı hedeflediğimiz birkaç projemiz var. Bu projelerimizi gerçekleştirdiğimizde çok daha güzel işler başaracağız” dedi.

“BİZ BU BÜYÜMEYİ DAHA DA HIZLANDIRACAĞIZ”

‘10 yılda 10 ülkede’ üretimi kendine hedef koyarak yaptığı yatırımlarla hızla büyümekte olan firmayı daha ileriye taşımak amacıyla ellerini taşın altına koyduklarını açıklayan Taş; “2016 yılında atılan adımlarla Turqua markası Katar’da üretim için gerekli alt yapıyı oluşturmuş ve 2017 yılında üretime geçmiştir. Şu anda Katar’da yerel üretici olarak iç piyasada ve bölgede hızlı adımlarla büyümekteyiz. Biz bu büyümeyi daha da hızlandırmak amacındayız” diye konuştu.

YÜKSEK TÜRK KALİTESİ

Türkiye’deki pazarda daha aktif olmak amacıyla 2017 yılında da Tuzla’da fabrikanın üretime geçtiği bilgisini veren İş Ortağı Necat İlhan da; “2017 yılında yapılan yatırımla firmamız, İstanbul’da üretime başlamıştır. Turkqua markamız ”Yüksek Türk Kalitesi” sloganıyla yurt dışında kısa zamanda başarı sağlamıştır. Ülkemizde de ”kaliteli ürünlerin herkes için ulaşılabilir olmasını sağlama” vizyonuyla hareket eden firmamızın kısa zamanda Türkiye pazarında da başarılı olacağını temenni ediyoruz. 2018-2020 yılları arasında özellikle Ortadoğu ve Afrika’da da yatırımlarımızı genişleterek 3 farklı ülkede aktif olarak üretim yapmayı hedeflemekteyiz” ifadelerine yer verdi.

“TÜRK’ÜN ADINI HER YERDE DUYURACAĞIZ”

Birçok farklı ürünle müşterilerine daima daha kaliteli ürün sağlama amacı içerisinde olduklarını açıklayan İş Ortağı İsmail Taş; “Türkiye’de aktif bayi sayımız kısa sürede 40’ın üzerine çıktı. Geçtiğimiz günlerde bayilerimize Ukrayna gezisi düzenledik. Yapılacak çalışmalarla firmamızı daha yukarılara taşıyacağız. Türk’ün, Türkiye’nin, Çerkezköy’ün adını her yerde duyuracağız. İnşallah daha güzel işleri hep birlikte başaracağız” açıklamalarında bulundu.


Etiketler: